Nagy Bandó András: Százszorszép
Nagy Bandó András

Százszorszép

Ez a kötet egy összegző válogatás, melybe minden eddigi kötetem legszebb verseiből válogattam, de a végére 20 új versem is bekerült. Különlegessége, hogy rajzaimat kiszínezhetik a gyermekek. Mivel vonaltól vonalig úgy 5-6 éves kortól színeznek a gyerekek, javaslom, hogy a kisebbeknek még ne árulják el a szüleik, hogy kedvükre színezhetnek, inkább csak olvassák a verseket. Itt jegyzem meg, híve vagyok a skandálásnak. A gyermekek akkor érzik meg igazán a versek ritmusát, ha elsőre nem csupán „fölolvassuk” a verseket, hanem a ritmust követve skandáljuk. Így érzik meg bennük a dalt, a dallamot, és jutnak majd el a megzenésített versekkel egy különleges élményforrásig.

Nagy Bandó András: Százszorszép

ISBN 978-963-9880-20-7

4 000 Ft

Könyvajánló

Elsőként három regényemet emelem ki: a 35 ezer példányig jutott, Halász Bódog író életének utolsó hónapjairól szóló Sosemvolt (és Vár rád) Toscanát, immár egy könyvbe szerkesztve, hozzá kapcsolva a Míg meg nem haltak című mozaikregényt, húsz idős ápolt megrendítő történetét. Az 1950-es éveket idéző Arankakor egy sokgyerekes család, legfőképp a kulákká nyilvánított apa sorsát bemutató regény, 9 órás, fölolvasásommal készült hangoskönyvvel ékesítve.

A humor kedvelői 4 könyvből választhatnak: az Egyedül állok a humorista életművem, az Isten bikiniben szarkasztikus humorral visz a nyelv és a hit világába, a Murphy törvénykönyve amatőr teniszezőknek abszurd töltettel, a Könyv azoknak, akik utálnak olvasni pedig groteszk hangulatával szórakoztat.

Különleges élményt kínál az 575 haikut hordozó Öt-hét-öt haiku című kis kötet, mely nagytestvére lett a 333 haiku című egykori sikerkönyvemnek.

Gazdag László: A fejlődés természete – Civilizációk kötete akár történelem tankönyv is lehetne, úgy járja végig az emberiség történetének ezredéveit, azt kutatva, mért úgy történtek a történelmi események, ahogy ma ismerjük. Kitűnő olvasmány, szellemi kalandozás, ismeretbővítő és gondolatélesztő.

Gyermekeknek és felnőtteknek is ajánlom A kis herceg visszatért című könyvet, melyről első kritikusa ezt írta: „Aki még nem olvasta A kis herceget, ezzel kezdje, aki pedig olvasta, az haladéktalanul ezzel folytassa!” A könyv főszereplői az anya, az apa és a 6 éves kis Anti, akik együtt ültetik át a kis herceg történetét a mába, a saját életükbe. Anti korunk kis hercegévé válik.

Gyermekeknek szóló könyveimből kiemelkedik 2 verses mese: A hangyabanda nagy kalandja (Év könyve díj, 2013), és A Varázspadlás lakói (a mackók), mindkettő általam fölolvasott hangoskönyvvel. Ugyanígy hallgatható is a Csodás Kapolcs című verses mesém is.

Az 5-6 évesek gyerekeknek és tanítóknak is szeretett (tan)könyve lett a Verselő betűk és számok, a dinókedvelőknek pedig a Dinoszauruszok verses meséje, a rajzaimmal. Szintén én illusztráltam a Hetvenhét macskajaj című kötetet, melybe a cicák verses önvallomásai kerültek.

Gyermekeknek írt verseim jelenleg a Fából vasparipát, a Gyöngykaláris, a Százszorszép (kötetenkénti válogatás), a Magyarország, én is szeretlek (tematikus válogatás), és a Keresztnévsor (limerickek) című köteteimben olvashatók.

Az Orfűi medvehagyma kincseskönyv, ismertető, tudományos igényű írásokkal, fotókkal és ételreceptekkel toldva szakácsok és háziasszonyok számára is hasznos olvasmány.

Isten bikiniben

Isten bikiniben

Míg meg nem haltak

Míg meg nem haltak

A Varázspadlás lakói

A Varázspadlás lakói

Hetvenhét macskajaj

Hetvenhét macskajaj

Öt hét öt Haiku

Öt hét öt Haiku

Arankakor

Arankakor

Százszorszép

Százszorszép

Magyarország, én is szeretlek

Magyarország, én is szeretlek