Nagy Bandó András: Isten bikiniben
Nagy Bandó András

Isten bikiniben

Azt hittem, a két András kötettel lezártam a témát, amit lehetett, s amit tudtam, elmondtam a hitről, ám a zárást nem sikerült véglegessé tennem. Ez a kötet a két András könyv harmadik tétele. A Teremtéstörténettől az atomkorig jutunk, szarkasztikus humorral, eszelős ötletekkel és fölvillanyozó gondolatok sokaságával. Szó esik az összes első emberről, mindazokról, akik rossz prototípusként születtek, nem is csoda, hogy a teremtő elásta őket, hogy aztán ősember csontvázaként kerüljenek a szemünk elé. Szó esik a beszéd kialakulásáról, szellemesen, sok derűvel, elgondolkodtató ötletekkel. Ebben a témakörben nem született ehhez fogható „humoros”, és mégis gondolatélesztő és –ébresztő könyv. Sokak kedvence lett, új kiadása előtt vagyunk.

Nagy Bandó András: Isten bikiniben

ISBN 978-963-9880-15-3

3 000 Ft

Könyvajánló

Elsőként három regényemet emelem ki: a 35 ezer példányig jutott, Halász Bódog író életének utolsó hónapjairól szóló Sosemvolt (és Vár rád) Toscanát, immár egy könyvbe szerkesztve, hozzá kapcsolva a Míg meg nem haltak című mozaikregényt, húsz idős ápolt megrendítő történetét. Az 1950-es éveket idéző Arankakor egy sokgyerekes család, legfőképp a kulákká nyilvánított apa sorsát bemutató regény, 9 órás, fölolvasásommal készült hangoskönyvvel ékesítve.

A humor kedvelői 4 könyvből választhatnak: az Egyedül állok a humorista életművem, az Isten bikiniben szarkasztikus humorral visz a nyelv és a hit világába, a Murphy törvénykönyve amatőr teniszezőknek abszurd töltettel, a Könyv azoknak, akik utálnak olvasni pedig groteszk hangulatával szórakoztat.

Különleges élményt kínál az 575 haikut hordozó Öt-hét-öt haiku című kis kötet, mely nagytestvére lett a 333 haiku című egykori sikerkönyvemnek.

Gazdag László: A fejlődés természete – Civilizációk kötete akár történelem tankönyv is lehetne, úgy járja végig az emberiség történetének ezredéveit, azt kutatva, mért úgy történtek a történelmi események, ahogy ma ismerjük. Kitűnő olvasmány, szellemi kalandozás, ismeretbővítő és gondolatélesztő.

Gyermekeknek és felnőtteknek is ajánlom A kis herceg visszatért című könyvet, melyről első kritikusa ezt írta: „Aki még nem olvasta A kis herceget, ezzel kezdje, aki pedig olvasta, az haladéktalanul ezzel folytassa!” A könyv főszereplői az anya, az apa és a 6 éves kis Anti, akik együtt ültetik át a kis herceg történetét a mába, a saját életükbe. Anti korunk kis hercegévé válik.

Gyermekeknek szóló könyveimből kiemelkedik 2 verses mese: A hangyabanda nagy kalandja (Év könyve díj, 2013), és A Varázspadlás lakói (a mackók), mindkettő általam fölolvasott hangoskönyvvel. Ugyanígy hallgatható is a Csodás Kapolcs című verses mesém is.

Az 5-6 évesek gyerekeknek és tanítóknak is szeretett (tan)könyve lett a Verselő betűk és számok, a dinókedvelőknek pedig a Dinoszauruszok verses meséje, a rajzaimmal. Szintén én illusztráltam a Hetvenhét macskajaj című kötetet, melybe a cicák verses önvallomásai kerültek.

Gyermekeknek írt verseim jelenleg a Fából vasparipát, a Gyöngykaláris, a Százszorszép (kötetenkénti válogatás), a Magyarország, én is szeretlek (tematikus válogatás), és a Keresztnévsor (limerickek) című köteteimben olvashatók.

Az Orfűi medvehagyma kincseskönyv, ismertető, tudományos igényű írásokkal, fotókkal és ételreceptekkel toldva szakácsok és háziasszonyok számára is hasznos olvasmány.

Verselő betűk és számok

Verselő betűk és számok

A hangyabanda nagy kalandja

A hangyabanda nagy kalandja

Hetvenhét macskajaj

Hetvenhét macskajaj

Míg meg nem haltak

Míg meg nem haltak

Százszorszép

Százszorszép

A kis herceg visszatért

A kis herceg visszatért

Magyarország, én is szeretlek

Magyarország, én is szeretlek

Könyv azoknak, akik utálnak olvasni

Könyv azoknak, akik utálnak olvasni