Nagy Bandó András: Könyv azoknak, akik utálnak olvasni
Nagy Bandó András

Könyv azoknak, akik utálnak olvasni

Az Úton-útfélen című könyvemet dedikáltam egy kecskeméti könyvesboltban, ahol is a bolt vezetőnője elmondta, attól őrülnek meg, amikor bejön valaki, és olyannak szeretne könyvet vásárolni, aki utál olvasni. Azonnal ráharaptam erre, az ötlet kipattant, a téma kínálta magát, és 1-2 hónap múltán megszületett ez a fura könyv. Tördelése közben buktak ki újabb és újabb ötletek, tördelőmmel alig győztük megvalósítani. Az ábécé minden díszes betűjét kiemelve, mintegy 80-90 írót és költőt, csupa klasszikust mutatok be egy-egy csakis rájuk jellemző mondattal. A könyv poénokkal teli, mégis tetten érthető a szándék: olvasásra szeretnék buzdítani mindenkit, aki azt hiszi magáról, hogy utál olvasni. Két kiadás után a könyv jelenleg hiánycikk, újra nyomására vár.

Nagy Bandó András: Könyv azoknak, akik utálnak olvasni

ISBN 978-963-874-568-2

3 000 Ft

Könyvajánló

Elsőként három regényemet emelem ki: a 35 ezer példányig jutott, Halász Bódog író életének utolsó hónapjairól szóló Sosemvolt (és Vár rád) Toscanát, immár egy könyvbe szerkesztve, hozzá kapcsolva a Míg meg nem haltak című mozaikregényt, húsz idős ápolt megrendítő történetét. Az 1950-es éveket idéző Arankakor egy sokgyerekes család, legfőképp a kulákká nyilvánított apa sorsát bemutató regény, 9 órás, fölolvasásommal készült hangoskönyvvel ékesítve.

A humor kedvelői 4 könyvből választhatnak: az Egyedül állok a humorista életművem, az Isten bikiniben szarkasztikus humorral visz a nyelv és a hit világába, a Murphy törvénykönyve amatőr teniszezőknek abszurd töltettel, a Könyv azoknak, akik utálnak olvasni pedig groteszk hangulatával szórakoztat.

Különleges élményt kínál az 575 haikut hordozó Öt-hét-öt haiku című kis kötet, mely nagytestvére lett a 333 haiku című egykori sikerkönyvemnek.

Gazdag László: A fejlődés természete – Civilizációk kötete akár történelem tankönyv is lehetne, úgy járja végig az emberiség történetének ezredéveit, azt kutatva, mért úgy történtek a történelmi események, ahogy ma ismerjük. Kitűnő olvasmány, szellemi kalandozás, ismeretbővítő és gondolatélesztő.

Gyermekeknek és felnőtteknek is ajánlom A kis herceg visszatért című könyvet, melyről első kritikusa ezt írta: „Aki még nem olvasta A kis herceget, ezzel kezdje, aki pedig olvasta, az haladéktalanul ezzel folytassa!” A könyv főszereplői az anya, az apa és a 6 éves kis Anti, akik együtt ültetik át a kis herceg történetét a mába, a saját életükbe. Anti korunk kis hercegévé válik.

Gyermekeknek szóló könyveimből kiemelkedik 2 verses mese: A hangyabanda nagy kalandja (Év könyve díj, 2013), és A Varázspadlás lakói (a mackók), mindkettő általam fölolvasott hangoskönyvvel. Ugyanígy hallgatható is a Csodás Kapolcs című verses mesém is.

Az 5-6 évesek gyerekeknek és tanítóknak is szeretett (tan)könyve lett a Verselő betűk és számok, a dinókedvelőknek pedig a Dinoszauruszok verses meséje, a rajzaimmal. Szintén én illusztráltam a Hetvenhét macskajaj című kötetet, melybe a cicák verses önvallomásai kerültek.

Gyermekeknek írt verseim jelenleg a Fából vasparipát, a Gyöngykaláris, a Százszorszép (kötetenkénti válogatás), a Magyarország, én is szeretlek (tematikus válogatás), és a Keresztnévsor (limerickek) című köteteimben olvashatók.

Az Orfűi medvehagyma kincseskönyv, ismertető, tudományos igényű írásokkal, fotókkal és ételreceptekkel toldva szakácsok és háziasszonyok számára is hasznos olvasmány.

A hangyabanda nagy kalandja

A hangyabanda nagy kalandja

Mögöttem az élet

Mögöttem az élet

A Varázspadlás lakói

A Varázspadlás lakói

Verselő betűk és számok

Verselő betűk és számok

Százszorszép

Százszorszép

Hetvenhét macskajaj

Hetvenhét macskajaj

Micsoda cirkusz

Micsoda cirkusz

András könyve I-II.

András könyve I-II.