Nagy Bandó András: Sosem volt Toscana I-II.
Nagy Bandó András

Sosem volt Toscana I-II.

Első regényem, harmadik sikerkönyvem. Az Úton-útfélen és az András I-II. könyve átütő sikere után jelent meg ez a kétkötetessé nőtt regény, 2014 nyárvégén már a 13. kiadása került a könyvesboltok polcaira, eddig 33 ezer példányban fogyott el. Főhőse Halász Bódog író hasnyálmirigyrákkal küzd, lánya, öt vetélés után, hatodik hónapban lévő veszélyeztetett terhes. Három hónap – az új életig, s a halálig. Halász, hogy lánya trauma nélkül szülhesse meg a régóta várt első gyermekét, az unokát, azt játssza el, hogy egy íróküldöttséggel elutazik oda, ahol még sohasem járt: Toscanába. Katartikus történet, papírzsebkendős „könnyjelzővel”...

Nagy Bandó András: Sosem volt Toscana I-II.

ISBN 978 963-229-845-0

5 000 Ft

Könyvajánló

Elsőként három regényemet emelem ki: a 35 ezer példányig jutott, Halász Bódog író életének utolsó hónapjairól szóló Sosemvolt (és Vár rád) Toscanát, immár egy könyvbe szerkesztve, hozzá kapcsolva a Míg meg nem haltak című mozaikregényt, húsz idős ápolt megrendítő történetét. Az 1950-es éveket idéző Arankakor egy sokgyerekes család, legfőképp a kulákká nyilvánított apa sorsát bemutató regény, 9 órás, fölolvasásommal készült hangoskönyvvel ékesítve.

A humor kedvelői 4 könyvből választhatnak: az Egyedül állok a humorista életművem, az Isten bikiniben szarkasztikus humorral visz a nyelv és a hit világába, a Murphy törvénykönyve amatőr teniszezőknek abszurd töltettel, a Könyv azoknak, akik utálnak olvasni pedig groteszk hangulatával szórakoztat.

Különleges élményt kínál az 575 haikut hordozó Öt-hét-öt haiku című kis kötet, mely nagytestvére lett a 333 haiku című egykori sikerkönyvemnek.

Gazdag László: A fejlődés természete – Civilizációk kötete akár történelem tankönyv is lehetne, úgy járja végig az emberiség történetének ezredéveit, azt kutatva, mért úgy történtek a történelmi események, ahogy ma ismerjük. Kitűnő olvasmány, szellemi kalandozás, ismeretbővítő és gondolatélesztő.

Gyermekeknek és felnőtteknek is ajánlom A kis herceg visszatért című könyvet, melyről első kritikusa ezt írta: „Aki még nem olvasta A kis herceget, ezzel kezdje, aki pedig olvasta, az haladéktalanul ezzel folytassa!” A könyv főszereplői az anya, az apa és a 6 éves kis Anti, akik együtt ültetik át a kis herceg történetét a mába, a saját életükbe. Anti korunk kis hercegévé válik.

Gyermekeknek szóló könyveimből kiemelkedik 2 verses mese: A hangyabanda nagy kalandja (Év könyve díj, 2013), és A Varázspadlás lakói (a mackók), mindkettő általam fölolvasott hangoskönyvvel. Ugyanígy hallgatható is a Csodás Kapolcs című verses mesém is.

Az 5-6 évesek gyerekeknek és tanítóknak is szeretett (tan)könyve lett a Verselő betűk és számok, a dinókedvelőknek pedig a Dinoszauruszok verses meséje, a rajzaimmal. Szintén én illusztráltam a Hetvenhét macskajaj című kötetet, melybe a cicák verses önvallomásai kerültek.

Gyermekeknek írt verseim jelenleg a Fából vasparipát, a Gyöngykaláris, a Százszorszép (kötetenkénti válogatás), a Magyarország, én is szeretlek (tematikus válogatás), és a Keresztnévsor (limerickek) című köteteimben olvashatók.

Az Orfűi medvehagyma kincseskönyv, ismertető, tudományos igényű írásokkal, fotókkal és ételreceptekkel toldva szakácsok és háziasszonyok számára is hasznos olvasmány.

Magyarország, én is szeretlek

Magyarország, én is szeretlek

Keresztnévsor

Keresztnévsor

Százszorszép

Százszorszép

Isten bikiniben

Isten bikiniben

Micsoda cirkusz

Micsoda cirkusz

Öt hét öt Haiku

Öt hét öt Haiku

A hangyabanda nagy kalandja

A hangyabanda nagy kalandja

Könyv azoknak, akik utálnak olvasni

Könyv azoknak, akik utálnak olvasni