Nagy Bandó András: A hangyabanda nagy kalandja
Nagy Bandó András

A hangyabanda nagy kalandja

120 szakaszból álló verses mesém sokak kedvence lett, és ez köszönhető Antal Tamás grafikusművésznek is, aki nem csupán illusztrálta a könyvet, hanem megteremtette azt a hangyavilágot, amit a mese írásakor én is elképzeltem. Minden oldala gyönyörű, különleges és elbűvölő. Valamennyi rajz „természetes alapanyagú”, egyetlen műanyag alapanyagú tárgy sem került a rajzokra, a hangyák környezetébe. Akár 3 éves kicsinyeknek is olvasható, ha pedig idő hiányában nincs rá mód, akkor a kötetbe helyezett CD-t dugjuk a lejátszóba. Én magam meséltem el, hogy hangos könyv formában is meghallgatható legyen ez a hangyabolyban játszódó vidám és tanulságos mese.

Nagy Bandó András: A hangyabanda nagy kalandja

ISBN 978-963-9880-23-8

4 000 Ft

Könyvajánló

Elsőként három regényemet emelem ki: a 35 ezer példányig jutott, Halász Bódog író életének utolsó hónapjairól szóló Sosemvolt (és Vár rád) Toscanát, immár egy könyvbe szerkesztve, hozzá kapcsolva a Míg meg nem haltak című mozaikregényt, húsz idős ápolt megrendítő történetét. Az 1950-es éveket idéző Arankakor egy sokgyerekes család, legfőképp a kulákká nyilvánított apa sorsát bemutató regény, 9 órás, fölolvasásommal készült hangoskönyvvel ékesítve.

A humor kedvelői 4 könyvből választhatnak: az Egyedül állok a humorista életművem, az Isten bikiniben szarkasztikus humorral visz a nyelv és a hit világába, a Murphy törvénykönyve amatőr teniszezőknek abszurd töltettel, a Könyv azoknak, akik utálnak olvasni pedig groteszk hangulatával szórakoztat.

Különleges élményt kínál az 575 haikut hordozó Öt-hét-öt haiku című kis kötet, mely nagytestvére lett a 333 haiku című egykori sikerkönyvemnek.

Gazdag László: A fejlődés természete – Civilizációk kötete akár történelem tankönyv is lehetne, úgy járja végig az emberiség történetének ezredéveit, azt kutatva, mért úgy történtek a történelmi események, ahogy ma ismerjük. Kitűnő olvasmány, szellemi kalandozás, ismeretbővítő és gondolatélesztő.

Gyermekeknek és felnőtteknek is ajánlom A kis herceg visszatért című könyvet, melyről első kritikusa ezt írta: „Aki még nem olvasta A kis herceget, ezzel kezdje, aki pedig olvasta, az haladéktalanul ezzel folytassa!” A könyv főszereplői az anya, az apa és a 6 éves kis Anti, akik együtt ültetik át a kis herceg történetét a mába, a saját életükbe. Anti korunk kis hercegévé válik.

Gyermekeknek szóló könyveimből kiemelkedik 2 verses mese: A hangyabanda nagy kalandja (Év könyve díj, 2013), és A Varázspadlás lakói (a mackók), mindkettő általam fölolvasott hangoskönyvvel. Ugyanígy hallgatható is a Csodás Kapolcs című verses mesém is.

Az 5-6 évesek gyerekeknek és tanítóknak is szeretett (tan)könyve lett a Verselő betűk és számok, a dinókedvelőknek pedig a Dinoszauruszok verses meséje, a rajzaimmal. Szintén én illusztráltam a Hetvenhét macskajaj című kötetet, melybe a cicák verses önvallomásai kerültek.

Gyermekeknek írt verseim jelenleg a Fából vasparipát, a Gyöngykaláris, a Százszorszép (kötetenkénti válogatás), a Magyarország, én is szeretlek (tematikus válogatás), és a Keresztnévsor (limerickek) című köteteimben olvashatók.

Az Orfűi medvehagyma kincseskönyv, ismertető, tudományos igényű írásokkal, fotókkal és ételreceptekkel toldva szakácsok és háziasszonyok számára is hasznos olvasmány.

Arankakor

Arankakor

Keresztnévsor

Keresztnévsor

A Varázspadlás lakói

A Varázspadlás lakói

Hetvenhét macskajaj

Hetvenhét macskajaj

Magyarország, én is szeretlek

Magyarország, én is szeretlek

Mögöttem az élet

Mögöttem az élet

Isten bikiniben

Isten bikiniben

Öt hét öt Haiku

Öt hét öt Haiku